Fristående markiser

En fristående markis är en typ av markis som står på ben, en bit ifrån huset och inte monteras fast på husfasaden.

Produktinformation

Fristående markis, konstruerad för öppna ytor på villor, förskolor, caféer och restauranger. Markisen skapar enkelt en ombonad miljö även en bit ut ifrån huset eller restaurangen , utan att monteras i fasaden, och ger skugga soliga dagar. Plockar man fram filtar och har värmare, kan man även sitta ute tidigt på våren och senare på hösten.

Manövrering:
Manövreras med motor. Möjlig manövrering med vev. Motorn kan kompletteras med automatiska styrningar, t ex fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik. Duken är upprullad på ett valsrör, och är därför över- och underrullad. Lutningsvinkel justeras steglöst från -5° till-20° grader.

Montering:
Markisen monteras enkelt direkt på trädäck eller gjutna plintar med hjälp av en fästplatta. Markisen kan också monteras med vikter som läggs på en fördelningsplatta som är som en låda.

Vikarmar:
Armarna är utrustade med Dyneema®band för ökad stabilitet. Extra kraftiga fjädrar ger en utmärkt dukspänning. Armkomponenterna är tillverkade avpressgjutet aluminium och armprofilerna av strängpressat aluminium

Väv:
Standard akryl eller allvädersduk.